donderdag, 13 mei 2021

Net getest: Polar FT40

Training Computer

Toen we op de redactie het bericht kregen dat de nieuwe modellen van Polar konden worden getest, was ik meteen enthousiast. Ik koos voor de FT40 Training Computer.

Wat zegt Polar over de FT40?
De eenvoudige trainingsbegeleiding helpt je je doelen te bereiken. De FT40 bepaalt de juiste intensiteit voor elke training afgestemd op je conditie. Het laat zien bij welke inspanning je het meeste vet verbrandt en bij welke inspanning met name je conditie verbetert.

Je traint op een leuke en effectieve manier je lichaam en je verbetert je conditie. De EnergyPointer laat zien bij welke inspanning je het meeste vet verbrandt en bij welke inspanning met name je conditie vooruitgaat. Ook kun je zien hoeveel calorieën je verbruikt.

Starten
Om aan de slag te kunnen gaan met de Polar FT40 moet je eerst je persoonlijke gegevens invoeren. Naast je lengte en gewicht moet je onder andere ook je geboortedatum opslaan. Op deze gegevens wordt gebaseerd wanneer je in de optimale zone zit voor vetverbranding.

De dikke handleiding doet je vrezen voor veel leeswerk, maar dat blijkt gelukkig te komen door de vele talen. Het invoeren van de gegevens blijkt zeer simpel en is in een paar minuten gebeurd.

Sporten
Ik besluit thuis al de borstband (WearLink) om te doen, zodat ik in de sportschool niet hoef te stuntelen. De band is een hele verbetering in vergelijking met de borstband van een paar jaar geleden.

De oude was hard en stug en na een uur sporten was je altijd blij als je hem af kon doen. Maar deze is zacht en je voelt niet eens dat je hem om hebt. En dat blijkt de hele sportles zo te blijven.

Tijdens het sporten met de oude band viel ook regelmatig het contact weg met het horloge. Als je hem dan een beetje vochtig maakte, deed hij het weer. Bij de nieuwe band blijkt dit helemaal niet nodig en de hele les wordt keurig geregistreerd.

Tijdens het sporten kom ik erachter dat de hartslagmeter op bepaalde momenten piept. Niet handig tijdens een groepsles Steps. Gelukkig blijk je het geluid uit te kunnen zetten en kan ik 'rustig' verder sporten.

Polar FlowLink
Na in een week een aerobicsles, steps en Power Yoga gevolgd te hebben, besluit ik de Polar FlowLink uit te proberen. Met de FlowLink kun je eenvoudig gegevens tussen de trainingscomputer en www.polarpersonaltrainer.com uitwisselen.

Je verbindt de FlowLink met de USB poort van een PC, dan leg je je FT40 er op en klaar. Om hiervan gebruik te kunnen maken, moet je eerst de Polar WebSync software downloaden, maar ook dat blijkt supersimpel. Binnen 10 minuten heb ik alles voor elkaar en verschijnen de eerste statistieken en overzichten op het computerscherm.

Erg leuk om de verschillen in trainingsresultaat tussen de verschillende lessen te zien en dat het allemaal opgeslagen wordt. Zo kun je ook je resultaten van bepaalde weken en maanden met elkaar gaan vergelijken.

Polar Fitness Test
Met de FT40 kun je ook je conditie testen met een ingebouwde conditietest. Daarmee kun je zien of je conditie vooruit gegaan is. Het testje duurt maximaal 5 minuten en na afloop krijg je een waarde en kun je in een tabel zien hoe goed je conditite is. Supermotiverend om na zes weken sporten te kijken of je conditie verbeterd is.

Conclusie
De Polar FT40 ziet er niet alleen goed uit. De gebruiksvriendelijkheid is super en de instructies duidelijk en eenvoudig toe te passen. Als mijn oude hartslagmeter niet nog zo goed functioneerde, zou ik deze zeker aan willen schaffen. Helemaal omdat ik op sportief gebied nog wel wat doelen zou willen bereiken en ik denk zeker dat de FT40 mij daar goed bij zou kunnen begeleiden.

Verkoopinformatie
Meer informatie over de FT40 Training Computer en verkoopadressen kun je vinden op www.polar.fi/nl. Het damesmodel van de FT40 is verkrijgbaar in limegroen en beige. De uniseks is donkergrijs. Adviesverkoopprijs van de FT40 is 149,95 euro en van de FlowLink 49,95 euro.