Boekrecensie: De kleine keukenhulp

Koken met kinderen

Getty Images

Tover samen met je kinderen de lekkerste gezonde gerechten op tafel. Dat kan met het nieuwe kookboek van het Voedingscentrum: 'De kleine keukenhulp'.

Jong geleerd is oud gedaan, want kinderen die nu leren koken kunnen later makkelijker zelf een gezonde maaltijd op tafel zetten. Hoe klein je kind ook is, er is altijd wel iets waarbij je kind kan helpen. Van simpel husselen tot het (bijna) helemaal zelf bereiden van een gerecht en alles ertussen.

Het boek telt vele lekkere en leuke recepten die je samen kunt maken. Naast de heerlijke recepten staat het boek vol leuke miniquizvragen, tips, eetspelletjes en een mini-kookwoordenboek.

Hulpkok-verdeling
Getty Images

Handig is dat er een makkelijke hulpkok-verdeling is gemaakt bij de recepten. Van makkie (voor de allerkleinsten), mild (voor het kind dat heel wat kan) en pittig (voor het ervaren kind). Is je kind een moeilijke eter? Daar worden ook handige tips voor gegeven. Als je samen eten maakt, gaan ze het gemakkelijker proeven en opeten.

Verder staan er handige tips in, zoals bijvoorbeeld het niets-is-vies-contract. Hierdoor zul je nooit meer 'dat vind ik vies' aan tafel horen! Bekijk hier alvast een preview uit het boek.

Auteur 
  • Ilona Meernik
Bron 
  • Voedingscentrum