Geroosterde kikkererwten met knoflook en Parmezaan

Getty Images

Een lekkere, hartige snack.

Bereidingsduur 
35 minuten

Ingrediënten

  • 1 blik of pot kikkererwten
  • 1 theelepels knoflookpoeder of 4 tenen knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding

Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven vast voor op 200º Celsius. Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en dep ze droog.

Meng de kikkererwten met de olijfolie, de knoflook en de kaas en strooi er een zout en peper naar smaak over. Zorg ervoor dat de kikkererwten goed bedekt zijn. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en bak ze in 30 minuten tot ze lekker knapperig zijn. Schep ze tussendoor een keertje om. Laat ze eventueel nog 10 minuten in de oven nagaren, als ze nog niet knapperig genoeg zijn. Rasp er eventueel nog wat extra Parmezaanse kaas over.

Je kunt deze hartige kikkererwten tot 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel.

Auteur