zaterdag, 14 december 2019

Groene hummus met avocado

Een fijne, romige variant van de traditionele hummus.
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
10 minuten
Ingrediënten:
  • 1 blik of stazak kikkererwten
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 avocado
  • 1/2 bosje verse koriander
  • Zout
  • Peper

Bereiding

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af onder de kraan. Haal de pit uit de avocado, schep het vruchtvlees er met een eetlepel uit en snijd in blokjes. Pureer de kikkererwten met de overige ingrediënten - op olijfolie, peper, zout en koriander na - in de keukenmachine tot een glad mengsel. Schenk tijdens het malen de olijfolie er rustig bij, tot er een gladde pasta ontstaat. Is de hummus te dik? Voeg eventueel wat water toe. Te droog zal deze hummus niet snel zijn, want de avocado maakt hem extra zacht en smeuïg.

Voeg naar smaak peper en zout toe. Garneer met de koriander.