Kruidige geroosterde kikkererwten

Getty Images

Een pittige, gezonde snack voor 's avonds bij een goede film.

Bereidingsduur 
35 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram kikkererwten in pot of blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • 1/2 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper

Bereiding

Bedek een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven vast voor op 200º Celsius. Spoel de kikkererwten af, laat ze uitlekken en dep ze droog.

Meng de kikkererwten met de olijfolie, het limoensap en de kruiden. Zorg ervoor dat de kikkererwten goed bedekt zijn door de kruiden. Verspreid de kikkererwten over de bakplaat en bak ze in 30 minuten tot ze lekker knapperig zijn. Schep ze tussendoor een keertje om. Laat ze eventueel nog 10 minuten in de oven nagaren, als ze nog niet knapperig genoeg zijn.

Je kunt deze gekruide kikkererwten tot 5 dagen bewaren in een afgesloten trommel.

Auteur