zaterdag, 5 december 2020

Stamppot boerenkool met makreel

Ingredi├źnten

  • 1 kilogram aardappelen
  • 1,2 kilogram panklare boerenkool of 2 pakken
  • Diepvries boerenkool (samen ┬▒ 800 gram)
  • Circa 300 mililiter halfvolle melk
  • 4 augurken
  • 400 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook. Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
  3. Breng de melk aan de kook.
  4. Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
  5. Hak de augurkjes klein en meng ze er door.
  6. Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+
Bron(nen):
Energie
655 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
9 gram
Zout
1,08 gram