dinsdag, 2 juni 2020

Stamppot boerenkool met makreel

Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
30+
Ingrediënten:
  • 1 kilogram aardappelen
  • 1,2 kilogram panklare boerenkool of 2 pakken
  • Diepvries boerenkool (samen ± 800 gram)
  • Circa 300 mililiter halfvolle melk
  • 4 augurken
  • 400 gram gestoomde makreel

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Breng de aardappelen met de boerenkool in een bodempje water aan de kook. Kook dit in ca. 25 minuten gaar.
  3. Breng de melk aan de kook.
  4. Stamp de aardappelen met de boerenkool klein en maak er met hete melk een stamppot van.
  5. Hak de augurkjes klein en meng ze er door.
  6. Verdeel de makreel in stukjes en leg ze op de stamppot.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
655 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
30 gram
Verzadigd vet:
7 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
1,08 gram

Bron(nen):