maandag, 28 september 2020

Walnoot en kidneybonen spread

Lekker voor bij de borrel.

Ingrediƫnten

  • 40 gram geroosterde walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 milliliter rode wijnazijn
  • 30-45 milliliter groentebouillon
  • Snufje zout
  • 1/2 cayennepeper, kleingesneden
  • Zwarte peper naar smaak
  • 2 blikjes kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 30 gram gehakte peterselie
  • 30 gram bosui, fijngesneden

Bereiding

Doe de geroosterde walnoten en knoflook in een keukenmachine en maal deze fijn. Voeg de azijn, twee eetlepels groentebouillon, zout, cayennepeper en zwarte peper toe en draai het geheel glad. Voeg extra bouillon toe indien de massa nog iets te stug is.

Voeg de kidneybonen toe en maal ze mee tot het en grove substantie is. Haal het mengsel uit de keukenmachine en doe het in een grote kom. Roer de helft van de peterselie en de bosui erdoor. De andere helft houd je apart voor de garnering. Dek het geheel af en plaats het tenminste een uur in de koelkast, zodat de smaken goed mengen. Voeg eventueel nog peper, zout of wijnazijn toe naar smaak. Lekker op een stokbroodje!

Dit recept is van Susan Voisin van de Fatfree Vegan Kitchen.

Aantal personen

10

Bereidingsduur

10 minuten
Energie
102 kcal
Eiwit
5,3 gram
Koolhydraten
14,6 gram
Vet
2,9 gram
Trefwoorden: