Vacatures: Stagiair(e) redactie

Getty Images

Stagiair online redactie voor Gezondheidsnet.nl gezocht!

Ben je op zoek naar een creatieve stage waarbij je artikelen schrijft en nieuwsbrieven maakt, maar ook aan de slag gaat met social media en bijvoorbeeld het maken van video's? Lees je al het nieuws op het gebied van voeding, gezondheid en bewegen? Dan zoeken wij jou! 

STAGIAIR(E) ONLINE REDACTIE

(24-40 uur per week)

Werkzaamheden:

Gezondheidsnet.nl is de grootste website op het gebied van gezondheid, voeding en bewegen van Nederland. Je gaat werken op onze kleine, informele redactie en mag meteen aan de slag met de volgende werkzaamheden:

 • Je schrijft nieuwsberichten en artikelen voor de website.
 • Je maakt nieuwsbrieven.
 • Je bedenkt videoformats, prijsvragen en infographics.
 • Je onderhoudt de socialmediakanalen van Gezondheidsnet.

Daarnaast is er volop ruimte voor je eigen inbreng.

Wanneer?

Startdatum in overleg. 

Hoe lang?
De stageduur is minimaal 10 weken, maximaal 6 maanden (langer in overleg).

Wij bieden:

 • Een leerzame stage.
 • Zelfstandige rol binnen de redactie.
 • Ruimte voor creativiteit en eigen inbreng.
 • Gezellige en informele werksfeer.
 • Een goede stagevergoeding van 350 euro per maand.

Wij vragen:

 • Je volgt een relevante hbo- of universitaire opleiding, bij voorkeur journalistiek.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Goed kunnen omgaan met deadlines.
 • Teamplayer en enthousiaste persoonlijkheid.
 • Interesse in gezondheid.
 • Affiniteit met online media.

Iets voor jou? Of wil je meer weten? Mail je sollicitatiebrief en cv naar Leon Geuyen, info@gezondheidsnet.nl

Liever een andere stage? Bekijk hier de vacature voor een stagiair(e) social media.

Ervaringen

Lotte van den Heuvel (student Voeding en Diëtetiek, stage september 2018 tot en met juni 2019) – "Hoewel ik geen journalistieke opleiding volg, maar wel affiniteit met schrijven heb, solliciteerde ik bij Gezondheidsnet. En gelukkig mocht ik komen. Mijn ervaring is zeer positief: op de redactie heerst een ontspannen sfeer, er zijn veel mogelijkheden voor eigen ideeën en er is altijd genoeg te doen. Ik heb geleerd hoe je een goed artikel schrijft in korte tijd, maar werd ook uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen door bijvoorbeeld interviews af te nemen. Collega’s waren altijd bereid me te helpen en voorzagen me van opbouwende feedback. Kortom: Ik heb genoten van mijn periode hier en kan dit zeker als stageplek aanraden."

Judith Visser (student Journalistiek, stage juni 2018 tot en met augustus 2018) - "Tot nu toe heb ik er veel plezier in. Als stagiair krijg je veel ruimte voor inbreng van eigen ideeën. Het is een fijne werkomgeving met prettige mederedactieleden. Daarnaast kan je de stage zo uitdagend maken als je zelf wilt. Ik raad studenten zeker aan om hun eerste stage bij Gezondheidsnet te lopen."

Miriam Groot (student Journalistiek, stage februari 2018 tot en met mei 2018) "Bij Gezondheidsnet heb ik veel geleerd over werken op een redactie, maar ook over mezelf. Ik heb de vrijheid gekregen om me nog meer te specialiseren."

Suzanne Meeuwissen (student Journalistiek, stage augustus 2016 tot en met december 2016) - "Het fijne aan mijn stage bij Gezondheidsnet was dat ik kon aangeven wat ik graag wilde leren/bereiken. En dat ik daar dan mee aan de slag kon. Ik vond het bijvoorbeeld heel leerzaam dat ik een keer bij een boeklancering aanwezig mocht zijn, zelf een sport moest regelen voor 'net getest' en daar ook over mocht schrijven (reformer pilates). Daarnaast had ik veel vrije ruimte in het kiezen van onderwerpen, waardoor ik mij kon focussen op richtingen waar ik graag zelf meer over wilde weten (mindfulness, geluk, stress). En het Baarnse Bos op loopafstand, voor een wandelingetje tijdens je pauze, is natuurlijk ook heel fijn. :)"