Uitgelichte artikelenAbonneer op Gezondheidsnet
Welke zorgverzekering dekt de kosten van een psycholoog?
Het kan best een drempel zijn om naar een psycholoog te stappen. Maar je mentale gezondheid is ontzettend belangrijk. Ervaar je veel stress, spanningen of angsten, dan kan een psycholoog je hierbij helpen. Een bezoek aan een psycholoog is niet goedkoop, maar wordt gelukkig vaak vanuit de zorgverzekering vergoed. In dit artikel vind je de beste zorgverzekeringen met dekking voor een psycholoog.
Herfst! 3 tips om goed voor jezelf te zorgen
Herfst; dat betekent fijne herfstwandelingen. De natuur is nu misschien wel op z'n allermooist met allerlei schakeringen rood, oranje en geel. Maar het is ook de tijd om de warme kleding uit de kast te halen en je voor te bereiden op kouder en natter weer. Een goed moment dus om advies in te winnen over hoe je jezelf optimaal kunt verzorgen tijdens dit seizoen. Hiervoor kun je terecht bij Trekpleister. Hieronder vind je de tips!
50-plusser? Zo kies je de zorgverzekering die het best bij jou past in 2025
Het einde van het jaar nadert. Dat betekent dat de zorgverzekering voor 2025 weer onder de loep genomen kan worden. Voor 50-plussers zijn er specifieke aandachtspunten om rekening mee te houden. Je zorgbehoefte kan veranderen en daarmee ook de keuze voor een passende zorgverzekering. De belangrijkste veranderingen op een rij!
Waarom je nooit op vrijdag je borsten moet onderzoeken
Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. Zelfonderzoek kan helpen de aandoening eerder op te sporen. Maar hoe vaak zou je zo'n borstonderzoek moeten doen? En waarom kun je je borsten beter niet op vrijdag onderzoeken?
Eeuwig slank door een prikje afslankmiddel?
Met de komst van de nieuwe generatie afslankmiddelen als Ozempic®, Wegovy® en Mounjaro® lijkt er, als je de media moet geloven, eindelijk een oplossing voor de overtollig kilo’s en hoeft er niemand meer te dik te zijn. Toch ligt het zo eenvoudig niet.
Professor Christian Bakker: 'Jonge mensen met dementie staan nog vol in het leven'
Van de 300 duizend oudere mensen met dementie in Nederland, krijgt een kleine groep van 15 duizend al op relatief jonge leeftijd dementie. Deze mensen van 40 tot 65 jaar staan nog vol in het leven, met hun werk en gezin met (jonge) kinderen. Wat zijn de verschillen tussen deze twee groepen? En hoe herken je dementie op jonge leeftijd? Christian Bakker, hoogleraar zorg en ondersteuning bij dementie op jonge leeftijd, legt het uit.