Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 22 juli 2017

Asperges met amandelkruimels

De amandelkruimels maak je zelf met een sneetje brood en amandelen.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 600 gram asperges
  • 1 sneetje bruinbrood
  • Handje gepelde amandelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel balsamicoazijn

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
  2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  3. Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
  4. Hak de amandelen klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
  6. Maak dit mengsel op smaak met peper en een beetje balsamicoazijn.
  7. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 biefstukjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Amandelen: noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
195 kcal
Eiwit:
6 gram
Koolhydraten:
15 gram
Vet:
10 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
4 gram
Zout:
0,3 gram

Bron(nen):