Asperges met amandelkruimels

Getty Images

De amandelkruimels maak je zelf met een sneetje brood en amandelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 600 gram asperges
  • 1 sneetje bruinbrood
  • Handje gepelde amandelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 theelepel balsamicoazijn

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd de harde onderkant eraf.
  2. Kook de asperges in ruim water 8-10 minuten en laat ze in het afkoelende kookvocht nagaren.
  3. Rooster het sneetje brood en verkruimel het.
  4. Hak de amandelen klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de broodkruimels en de amandelkruimels goudbruin.
  6. Maak dit mengsel op smaak met peper en een beetje balsamicoazijn.
  7. Laat de asperges uitlekken, leg ze op een schaal en strooi de kruimels er over.

Menusuggestie

Lekker met biefstuk en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 biefstukjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Amandelen: noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
195kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum