Effectieve behandeling van vaginale schimmelinfectie

Advertorial

Canesten GYNO: zonder recept verkrijgbaar

Getty Images

Een vaginale schimmelinfectie is niet gevaarlijk, maar wel vervelend. Canesten GYNO is het enige geneesmiddel bij vaginale schimmelinfecties dat zonder recept bij drogist en apotheek verkrijgbaar is.

Taboe

We praten er liever niet over, maar zeker de helft van de vrouwen heeft weleens last van een vaginale schimmelinfectie. Met name in de vruchtbare periode. Een vaginale schimmelinfectie kan ontstaan door bijvoorbeeld hormonale schommelingen, stress of het gebruik van antibiotica. De symptomen van een vaginale schimmelinfectie zoals jeuk, een branderig gevoel en witte afscheiding*, worden vaak snel door vrouwen herkend. Toch wordt er nog niet zo makkelijk met anderen over gepraat.

Wat is Canesten GYNO?

Canesten GYNO is het enige geneesmiddel bij vaginale schimmelinfecties dat zonder recept bij de drogist en apotheek te verkrijgen is. Canesten GYNO bevat de werkzame stof clotrimazol. Clotrimazol stopt in korte tijd de groei, doodt de vaginale schimmel en verlicht zo snel de jeuk. Alle varianten van Canesten GYNO, zowel de zachte capsule, de tablet als de crème, bevatten deze werkzame stof.

De behandeling zachtecapsule/tablet/crème

Canesten GYNO zachte capsule, de tablet en de crème werken even goed. De zachte capsule en de tablet hoeft maar één keer te worden ingebracht, voor het slapen gaan. Ze lossen op door de warme, vochtige omgeving van de vagina. Canesten GYNO zachte capsule en tablet zijn alleen bedoeld voor inwendig gebruik.

Canesten GYNO crème wordt zes dagen lang eenmaal per dag met een (van de zes) applicator(en) ingebracht. Het beste is om voor het slapen gaan één applicatorvulling zo diep mogelijk in de vagina te brengen. Het voordeel van de crème is dat deze aanvullend op de tablet bij uitwendige jeuk ook op de schaamlippen kan worden aangebracht om zo de jeuk te verminderen.

Klachten verdwijnen

De klachten verminderen met Canesten GYNO vaginale zachte capsule, tablet of crème binnen een paar dagen en moeten binnen een week over zijn. Raadpleeg een arts indien de klachten langer dan zeven dagen aanhouden. Canesten GYNO kan tijdens de zwangerschap alleen worden gebruikt in overleg met de huisarts.

Kijk voor meer informatie over Canesten GYNO op www.canesten.nl.

 

packshot Canesten
Bayer

*Geurloze afscheiding. Canesten GYNO is een geneesmiddel en bevat clotrimazol. Lees voor gebruik de bijsluiter. KOAG-nr: 80-0415-0468