Sportdranken stimuleren alleen de hersenen

Getty Images

BAARN - Sportdranken blijken geen invloed te hebben op vermoeide spieren. Alleen je hersenen worden gestimuleerd door het drinken van sportdrank en helpen je om door te gaan.

Dit concluderen onderzoekers van de universiteit van Birmingham en Manchester Metropolitan universiteit. Ze onderzochten verschillende sportdranken. Ze ontdekten dat de suikers in de sportdrank geen enkel effect hebben op je spieren. Wel kunnen de energiedranken je motiveren om door te gaan met sporten, doordat ze je hersenen stimuleren.

De onderzoekers ontdekten dat de sportdranken de belonings-en genotsdelen van de hersenen activeren, zodat je betere prestaties levert. Andere dranken hebben dit effect niet.

Een sportdrank zou pas na enkele uren een invloed hebben op het lichaam, omdat je lichaam pas na enkele uren sporten de opgeslagen suikers zal opnemen.

Dit onderzoek, dat in het magazine Journal of Physiology verscheen, levert een bewijs voor de theorie dat de hersenen een belangrijke rol spelen bij het leveren van optimale lichamelijke prestaties.

Auteur 
  • Redactie
Bron 
  • GezondheidsNet.be