Liposuctie van de kin

Getty Images

Bij liposuctie van de kin wordt het overtollige vet rond de kin verwijderd.

Bij iedereen bevat het lichaam een bepaalde hoeveelheid vet. Maar het komt wel voor dat zich op bepaalde lichaamsplekken te veel vet verzamelt, zo veel dat je niet meer afvalt door verstandig eten en veel lichaamsbeweging. De onderlinge verhouding van lichaamsdelen kan dan verstoord lijken. Op allerlei delen van het lichaam, onder andere de kin, kan liposuctie worden uitgevoerd. Dat is een vetverwijderingsmethode.

Bij liposuctie onder of op de kin maakt de chirurg insnijdingen (incisies) van ruim een halve centimeter onder de kin. Door de incisies heen wordt een hol buisje (canule) in het vetweefsel gestoken. De liposuctiecanule wordt op een afzuigapparaat aangesloten en de chirurg beweegt de canule onder de huid naar plekken met veel vet. Dankzij het afzuigapparaat wordt het overtollige vet uit die plekken weggezogen.

Soms kan deze behandeling bij jongere patiënten, bij wie de huid nog elastisch genoeg is, de plaats innemen van een chirurgische facelift. Deze operatie kan verschillende complicaties met zich meebrengen, die vóór de operatie met de dokter moeten worden besproken.

Auteur