Tips voor mooie en stevige borsten

Train je borstspieren!

Getty Images

Hoe ouder je wordt, hoe sneller de zwaartekracht begint te werken. Dit geldt helaas ook voor je borsten. Ze verliezen hun stevigheid. In dit artikel geven wij je de beste tips voor een mooie boezem.

Trainen

Door minimaal drie keer per week je borstspieren te trainen, zorg je ervoor dat je borsten er mooier en steviger uitzien.

  • Zet je handen tegen elkaar voor je borsten. Houd je ellebogen op schouderhoogte en druk je handen tegen elkaar aan. Je voelt dat je borstspieren zich aanspannen. Herhaal deze oefening 15 keer.
  • Opdrukken. Zet je handen op de grond, zodat ze iets hoger en iets wijder staan dan je schouders. Spreid je vingers een beetje, strek je rug en benen, houd je hoofd recht en zorg dat alles in een lijn staat met je benen. Plaats je voeten naast elkaar en zorg ervoor dat je billen niet boven alles uitsteken. Laat je nu zakken en duw jezelf met je armen weer omhoog.

Qua sport zijn zwemmen en roeien ideaal voor het creëren van mooie en stevige borsten.

Smeerseltjes

Smeer je borsten regelmatig in met speciale crèmes om ze soepel en elastisch te houden. Eén keer per week een zachte gezichtsscrub voor je hals en decolleté is ook aan te raden. Na het scrubben smeer je de huid lekker in met een gezichtslotion zonder alcohol.

Of maak eens een vochtinbrengend maskertje voor je borsten. Meng vijf eetlepels kwark met twee eetlepels honing en wat olijfolie. Breng een dikke laag van dit mengsel aan en laat het 10 minuten inwerken. Spoel daarna af met lauw water.

Wil je je borsten eens extra verwennen? Laat dan af en toe een gipsmasker aanbrengen bij de schoonheidsspecialiste. Onder het masker wordt huidolie aangebracht met onder andere vitamines.

Koude douche

Het is belangrijk dat je de huid van je borsten elastisch houdt. Hiervoor is een goede bloedcirculatie nodig. Helaas is een koude douche de beste manier om die circulatie op gang te brengen. Begin met lauw water en laat de temperatuur geleidelijk zakken.

Make-up

Ook make-up is een goede manier om een mooi decolleté te krijgen. Gebruik een bronzer in een tint die iets donkerder is dan je eigen huid. Breng een beetje aan tussen je borsten. Door het schaduweffect lijken je borsten groter.

Beha en kleding

Behoor jij ook tot die 80 procent van de vrouwen die een verkeerde maat bh draagt? Jammer, want met een bh in de juiste maat zie je direct het verschil. Bovendien is een juiste bh ook belangrijk voor je gezondheid. Een te kleine bh is namelijk slecht voor je borstweefsel en met een te grote bh krijgen je borsten te weinig ondersteuning. Rug- en nekklachten en zelfs hoofdpijn kunnen dan het gevolg zijn. Draag tijdens het sporten altijd een sportbh!

Zorg ervoor dat je kleding draagt die je figuur flatteren. Heb je kleine borsten en wil je dat ze groter lijken? Kies dan voor kleding met een mooie halslijn (V-hals, U-hals, halternek). Ook een bustier en korsettopje geven je een mooi decolleté. Wil je dat je borsten er wat kleiner uitzien? Draag dan overslagjurkjes. Bovendien lijkt je taille dan ook slanker.

Plastische chirurgie

Helpt niets en ben je ten einde raad? Krijg je nek- en rugklachten van je te grote borsten? Ben je onzeker? Dan kun je plastische chirurgie overwegen. Informeer wel heel goed naar de mogelijkheden en de betrouwbaarheid van de kliniek.

Auteur