Net getest: waterfles van KRNWTR

Kraanwater in plaats van bronwater

Getty Images

Water is een eerste levensbehoefte. Je bestaat voor 60 tot 70 procent uit water. Voor je gezondheid is het dus van groot belang dat je voldoende drinkt. Zorgen dat je altijd een flesje water binnen handbereik hebt, kan je daarbij helpen. En met de mooie flessen van KRNWTR komt dat helemaal goed.

Dagelijks gooien we in Nederland 500.000 plastic flesjes weg. Een groot gedeelte hiervan zijn plastic bronwaterflesjes. Daar wil KRNWTR, het eerste merk voor kraanwater, iets aan doen. Want kraanwater is volgens hen gezond, lekker en veel beter voor het milieu dan bronwater, dat verpakt en vervoerd moet worden. Kraanwater is een echt 'streekproduct'.

De initiatiefnemers van KRNWTR willen het drinken van kraanwater promoten. En niet alleen thuis, maar ook onderweg en in de horeca. Met hun producten laat je op een positieve manier zien dat je kraanwater drinkt en promoot. En laten die producten nu echt ontzettend leuk zijn.

Waterfles

De roestvrijstalen waterfles is er zo eentje. De flessen zijn heel mooi vormgegeven en in leuke kleuren verkrijgbaar. Daarbij drinkt de fles, zowel met als zonder de sportdop, erg prettig. Mooi meegenomen is dat water extra lang koel blijft en dat de fles dankzij de brede hals gemakkelijk schoon te maken is. Fijn is het ook dat de fles geurloos is.

Persoonlijk vind ik de KRNWTRfles vooral geschikt voor tijdens het sporten (hij past in de bidonhouder van mijn spinning/wielrenfiets) en voor op mijn bureau op het werk. Door het grote formaat – 0,8 liter – stop ik hem minder snel in mijn handtas.

De KRNWTRfles ziet er hartstikke goed uit en is prettig in het gebruik, maar het idee achter de fles is natuurlijk helemaal charmant. En dat drinkt nog net even iets lekkerder.

Getty Images

KRNWTR is een sociale onderneming. In 2010 opgericht door twee vrienden die zich ergeren aan plastic afval. Door van kraanwater een sympathiek merk te maken, verlagen zij de belasting voor ons milieu. De RVS waterfles kost 22,95, is 100 procent recyclebaar en heeft een levenslange garantie. Van de opbrengst gaat 5 procent naar de Plastic Soup Foundation. Naast de flessen heeft KRNWTR onder andere ook een app waarin je het kraanwaterbeleid van horecaondernemers kunt beoordelen en inzien.

Foto: Tetsuro Miyazaki