Gamers hebben vaker concentratieproblemen

Getty Images

AMES - Kinderen die veel computeren of televisie kijken, hebben moeite om zich te concentreren op school. Maar het blijft onduidelijk of de problemen echt veroorzaakt worden door de hoeveelheid beeldschermtijd.

Veel naar een scherm kijken is daarnaast ook nog gelinkt aan agressie en overgewicht. Dit blijkt uit een nieuwe studie van het Media Research Lab van de Iowa State University.

Aan het onderzoek deden 1300 schoolkinderen mee die een jaar lang bijhielden hoeveel ze computerden en televisie keken. Ook werden hun leraren gevraagd hoe goed de kinderen functioneerden in de schoolbanken.

Hieruit bleek dat kinderen die veel gamen of tv-kijken zich iets minder goed kunnen concentreren op school. Kinderen die daar meer dan 2 uur per dag aan besteden, hadden gemiddeld 67 procent meer aandachtsproblemen.

Toch denken de onderzoekers niet dat tv of games problemen als adhd veroorzaken. Zo'n directe link is er volgens hen niet. Maar ze denken wel dat het verstandig is om kinderen die gevoelig zijn voor concentratieproblemen niet meer dan 2 uur per dag te laten kijken.

Auteur 
Bron 
  • Reuters