Te veel medicijnen?

Huisarts Rutger Verhoeff beantwoordt lezersvragen

Getty Images

Huisarts Rutger Verhoeff geeft antwoord op lezersvragen. Deze keer: te veel medicijnen?

Ik ben een vrouw van bijna 70 jaar met ernstig ­knieletsel en artrose. Ik slik dagelijks twee keer 1000 mg paracetemol. Daarnaast gebruik ik de cholesterolverlagers Ezetimibe en Rosuvastatine vanwege familiaire hypercholesterolemie, en Sotalol tegen hartritmestoornissen. Is dit niet te veel?

Zolang uw nier- en leverfunctie goed zijn, kunnen deze ­medicijnen geen kwaad. Gebruik paracetamol liever niet in combinatie met alcohol, andere pijnstillers en roken. Daar komt bij dat langdurig gebruik van paracetamol kan leiden tot hoofdpijn, wees hier alert op.

Ook een vraag?

Heb je ook een vraag aan huisarts Rutger Verhoeff? Klik dan hier. o.v.v. 'Hallo dokter!'. Vermeld altijd je leeftijd en of je een man of een vrouw bent.

Rutger Verhoeff (1979) studeerde huisartsgeneeskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast het uitoefenen van zijn vak werkte hij mee aan radio- en tv-programma’s, hij schreef de boeken Laat je niet verpesten, Kusje erop en (samen met chef-kok Ramon Beuk) Lekker beter. Verder schrijft hij columns en vlogt.

Deze vraag stond eerder in +Gezond juni 2022. Abonnee worden van het blad? Dat doe je in een handomdraai!

Auteur 
Bron 
  • Plus Gezond