woensdag, 30 september 2020

3 aanraders: nieuwe kookboeken

Favoriete boeken met gezonde recepten

Er zijn weer heel veel goede, fijne kookboeken verschenen de afgelopen tijd met heerlijke recepten en boordevol informatie over een gezonde leefstijl. Drie favorieten van de redactie hebben we voor je op een rij gezet!

1. De Happy Pear: Recepten voor geluk

Dit boek van de broers Stephen & David Flynn bestaat uit twee delen. Het eerste deel heet 'Gelukkig eten'. Veganistische recepten die niet te lastig zijn om te maken. Van lekker ontbijtje, heerlijke brunches en eenvoudige soepen tot supersnelle avondmaaltijden. Het tweede deel 'Gelukkig leven' bevat een tweeweekse gezondheidsreboot waarin ze je proberen te inspireren gezonder te gaan leven. De broers willen je laten ervaren hoe makkelijk het is controle te krijgen over je gezondheid, gewicht en energie. Ze gaan ervan uit dat je daarna niet meer terug wilt naar je vroegere gewoonten. Het boek bevat heerlijke recepten, geeft goede tips en ziet er ook nog eens prachtig uit!

2. Eet als een expert: Party Time

I'm a foodie is een evidenced-based food collectief, geschreven door professionals. Eerder verschenen van hun hand de topboeken Eet als een expert en Eet als een atleet. Om hun 5-jarig jubileum te vieren maakten ze het boek Eet als een expert: Party Time! Dit boek bevat de favoriete recepten van de makers van het platform en collega-diëtisten uit Nederland en België, in de thema’s Plant Based, Easy Peasy, 1001 Nacht en All Day Brunch. Heerlijke recepten zoals bijvoorbeeld carrot-cake balls, Turkse pizza en banaanpannenkoekjes, die allemaal voldoen aan de richtlijnen goede voeding. Een mooie aanvulling op de eerder verschenen boeken.

3. Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is huisarts, voorzitter en oprichter van Arts en Voeding, de vereniging voor reguliere leefstijlgeneeskunde. Wij zijn fan van haar boek Eet beter in 28 dagen. In het boek staan makkelijke en snelle recepten en handige weekmenu's. Een heel toegankelijk boek voor iedereen die gezonder wil leven en zijn leefstijl wil aanpassen. Heel praktisch en toepasbaar voor iedereen. Ook voor mensen met weinig tijd, want ze geeft handige tips wat je alvast kan maken in het weekend, zoals gerechten en brood dat je in kan vriezen. Zo kun je de hele week vrij eenvoudig gezond eten.