Wanneer je 's nachts vaker moet plassen

Advertorial

Nachtelijk urineren kan het slapen beïnvloeden

Getty Images

Op oudere leeftijd – boven de vijftig jaar - kan de prostaat groter worden en dat kan het plassen beïnvloeden. Als je 's nachts vaker moet plassen kan dit invloed hebben op je nachtrust.

Alle mannen hebben een prostaat. Dit walnootvormige orgaan ligt rond het begin van de plasbuis. Deze klier is verantwoordelijk voor de productie van zaadvocht, een belangrijk onderdeel van sperma.

Je prostaat kan gaan groeien

De prostaat is al bij geboorte aanwezig maar is dan nog erg klein. Tijdens de puberteit groeit deze klier onder invloed van het mannelijk geslachtshormoon testosteron tot de volwassen grootte, ongeveer 15 millimeter groot. Vanaf je 25-e groeit de prostaat beetje bij beetje verder, soms zelfs tot zo’n 100 millimeter. Je prostaat kan zelfs zo groot als een citroen worden, dat is een heel normaal, natuurlijk verschijnsel.

Prostaat kan plasbuis 'dichtknijpen'

Omdat de prostaat om de plasbuis heen ligt, kan hij bij het groter worden deze buis iets 'dichtknijpen'. Dit kan het plassen beïnvloeden, maar dat hoeft niet. Er zijn mannen met een hele grote prostaat die het plassen niet beïnvloedt en mannen met een kleinere prostaat die dat wel zo ervaren.

Tips

• Ga regelmatig naar het toilet, vooral als je in korte tijd veel gedronken hebt.
• Probeer wel om 1,5 tot 2 liter per dag te drinken.
• Drink 's avonds na 20.00 uur niets meer en vermijd sowieso koffie, alcohol, koude dranken en frisdranken.
• Neem de tijd om te plassen. Probeer te ontspannen en niet te persen
• Bij de ene man gaat het plassen staand beter, bij de ander zittend. Probeer uit wat voor jou het beste gaat.
• Zorg dat je je blaas en plasbuis zo goed mogelijk leeg plast.
• Beweeg voldoende.
• Bij nadruppelen kan het helpen om de plasbuis uit te strijken na het plassen. De plasbuis loopt aan de achterkant van de penis, vlak onder de huid. Strijk een aantal keer met een vinger langs de plasbuis van de balzak naar de top van de penis.
• Doe oefeningen om de bekkenbodem te versterken (zogenoemde kegeloefeningen).

Bional Prostavit Forte bevat pompoen en zaagpalm die helpen om goed te blijven plassen en de prostaat verzorgen*. Ook bevatten deze capsules zink, voor het behoud van normale testosterongehalten.

button prostavit
Bional

 

 

 

 

Bional
Bional

* Evaluatie gezondheidsclaim is lopende. Lees voor het kopen de informatie op de verpakking. KOAG KAG nr: 2988-0121-5949.