Boekrecensie: De Gelukkige Eter

Voor een relaxte relatie met eten

Getty Images

Hoe zou jouw leven eruitzien als je nooit meer op dieet hoeft en moeiteloos de juiste eetkeuzes maakt? Met het boek De Gelukkige Eter laat bestsellerauteur Carola van Bemmelen je zien hoe je zo’n Gelukkige Eter kunt worden. Benieuwd? Lees snel verder!

Hoe word je een Gelukkige Eter?

Jouw relatie met eten is er een die voor altijd zal blijven. Tot de dood jullie scheidt. Volgens Carola van Bemmelen heb je twee partners: je brein en je lichaam. Je brein heeft, wanneer het om eten gaat, hele andere prioriteiten dan je lichaam. Waar het lichaam helemaal opleeft van gezond, onbewerkt voedsel, wil het brein veel en zo veel mogelijk vet en suiker. Met De Gelukkige Eter daagt Carola je uit om jouw oerbrein, het gedeelte van je brein dat altijd schreeuwt om ongezonde voeding, op zijn beurt uit te dagen om te veranderen, om te accepteren dat alles eten waar en wanneer je wilt voor jou niet werkt. Volgens Carola is alles kunnen eten namelijk hét recept voor het worden van een ongezonde en ongelukkige eter.

In De Gelukkige Eter lees je precies hoe een Gelukkige Eter denkt, eet, doet en kiest. In zeven stappen helpt Carola je van een verwarde eter naar iemand met een relaxte relatie met voeding, zodat je al die diëten voor altijd achter je kunt laten. Met kleurrijke afbeeldingen, handige checklists en overzichtelijke tabellen is dit een heerlijk boek dat verhelderend werkt voor iedereen die worstelt met een ongezond voedingspatroon.

Carola van Bemmelen is auteur, epi genetisch voedingscoach, eetpsychologie coach en initiatiefnemer van de Sugarchallenge. Met deze challenge heeft zij inmiddels meer van 150.000 mensen succesvol geholpen bij hun omschakeling naar een suikervrije levensstijl.

Auteur 
  • Miriam Groot