maandag, 8 augustus 2022

Boekrecensie: 100% Suikervrij Basiskookboek

Van de schrijfster van 100% suikervrij in 30 dagen

Het eerste boek van Carola van Bemmelen, 100% suikervrij in 30 dagen!, was een groot succes. De schrijfster heeft nu een nieuw boek: 100% suikervrij Basiskookboek. Wil jij stoppen met suiker of minderen? Dit boek maakt het je makkelijker. Het geeft informatie, tips én recepten.

Steeds vaker hoor je dat mensen willen proberen zonder suiker te eten of in ieder geval minder suiker willen nemen. Want zelfs als je heel gezond eet en suikers zoveel mogelijk vermijdt, is de kans groot dat je nog aardig wat suiker binnen krijgt. Door minder suikers te nemen voel je je energieker en ook zou het welvaartsziekten voorkomen.

De recepten in het 100% suikervrij Basiskookboek bevatten geen zoetstoffen of suikerproducten onder een schuilnaam. In het kookboek vind je meer dan 100 eenvoudige en betaalbare recepten. Verreweg de meeste ingrediënten komen gewoon uit de supermarkt. En de gerechten zijn geschikt voor het hele gezin.

Recepten

Ook als je het boek 100% suikervrij in 30 dagen niet hebt gelezen, kun je veel aan dit kookboek hebben. Niet alleen staan er veel recepten in, ook vind je er een uitgebreide uitleg over het bereiken en behouden van een gezonde bloedsuikerspiegel. De recepten kun je gebruiken als je de sugarchallenge aangaat, maar zijn ook los te gebruiken.

Het boek bestaat uit vijf delen. Allereerst krijg je uitgebreid informatie over suiker en je gezondheid. Vervolgens wordt uitgelegd hoe je de sugarchallenge aan kan gaan en in drie stappen suikervrij kan gaan leven. Daarna krijg je informatie over voeding en een gezonde bloedsuikerspiegel en tot slot kun je dan aan de slag gaan met de recepten. Bijvoorbeeld een recept voor ontbijtkoek met flink wat minder suiker. Maar ook een lekkere tiramisu, gemaakt zonder lange vingers, maar met bodem van eigengemaakt kruimeldeeg.

Kijk voor meer informatie en suikerweetjes op: www.sugarchallenge.nl. Hier kun je ook een gratis inkijk downloaden met veertien voorbeeldrecepten. Verder kun je op de site ook een 'sugar addiction-test' doen om te checken of jij suikerverslaafd bent.