Boekrecensie: De plantaardige Indiase keuken

70 recepten uit een Indiaas familiearchief

Hey Groentje
Hey Groentje

In De plantaardige Indiase keuken leer je heerlijke, kleurrijke en vooral makkelijke recepten maken, die ook nog eens helemaal plantaardig zijn! Zeventig recepten uit een Indiaas familiearchief.

In het kookboek van Daniëlle en Amit Choudhary, beter bekend als de gezichten achter het kookplatform Hey Groentje, leer je de plantaardige Indiase keuken kennen. Het boek is onder andere ontstaan uit het gemis van Amit en Daniëlle zelf: er zijn Nederlandstalige Indiase kookboeken en er zijn Engelstalige plantaardige Indiase kookboeken, maar er zijn geen Nederlandstalige plantaardige Indiase kookboeken. Tijd om er zelf een te maken!

Niet zo moeilijk als het lijkt

Dat is overigens niet de enige beweegreden van het Nederlands-Indiase stel: “We weten dat veel mensen de Indiase keuken als ingewikkeld zien, vanwege de hoeveelheid ingrediënten en kruiden dat er meestal in een recept staan. Met dit boek willen we jou op andere gedachten brengen. We willen je laten zien dat huisgemaakt Indiaas eten helemaal niet zo moeilijk is en je dagelijks in je leven kan toepassen.”

Familierecepten uit India

Amit groeide op met deze huisgemaakte gerechten en leerde de laatste jaren samen met zijn vrouw Daniëlle de kunst van het bereiden van deze Indiase recepten van zijn moeder. Je vindt in het kookboek volop inspiratie voor iedereen en je kunt genieten van ontbijt-, lunch- en dinerrecepten, maar ook snelle hapjes, drankjes en zoetigheden.

Toegankelijke ingrediënten

Met De Plantaardige Indiase Keuken maak je met gemak elke dag een heerlijk Indiaas gerecht. Van een goed gevulde paratha voor het ontbijt of de lunch tot een kleurrijke groentecurry met zelfgemaakte naan voor het avondeten en een zoete gulab jamun als snack.

De ingrediënten zijn toegankelijk: het meeste vind je in de gewone supermarkt om de hoek. Een enkele keer is er een uitstapje naar de biologische supermarkt of toko nodig om bijvoorbeeld zwart zout (kala namak) te halen, een vulkanisch steenzout met een zwavelachtig aroma, vergelijkbaar met de geur van hardgekookte eieren en veelgebruikt in de Indiase keuken.

Over Hey Groentje

Op online platform Hey Groentje delen Amit en Daniëlle Choudhary hun liefde voor de plantaardige Indiase keuken en India in de vorm van online kooklessen en live kookworkshops. De plantaardige Indiase keuken is in verschillende boekenwinkels en via hun website verkrijgbaar.

Laat je inspireren

Ben je benieuwd geworden naar de Indiase familierecepten uit De plantaardige Indiase keuken van Hey Groentje? We mogen er twee met je delen:

Auteur