Boekrecensie: Hoe overleef je? van dr. Michael Greger

Wat te eten om jaren aan je leven toe te voegen

Getty Images

Michael Greger is een internationaal bekende arts. Hij is voedingsdeskundige en oprichter van de website Nutritionfacts.org. Hij is auteur van de wereldwijde succesvolle bestseller 'How not to die'. Het boek is nu verschenen in het Nederlands met de titel Hoe overleef je?

Getty Images
Greger schreef het boek in samenwerking met Gene Stone die talloze boeken heeft geschreven over plantaardige voeding. In Hoe overleef je? vertelt hij over het enige wetenschappelijk bewezen dieet dat zowel bescherming biedt tegen veel oorzaken van vroegtijdig overlijden en lichamelijke gebreken, als ziektes kan omkeren.

Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel wordt vooral uitgelegd waarom we plantaardiger moeten eten om ons lichaam gezond en zo sterk mogelijk te houden. Ook komen de vijftien meest voorkomende doodsoorzaken aan bod zoals hart- en vaatziekten, diabetes, alzheimer en kanker. Wat moet je eten om de kans op deze ziektes zo laag mogelijk te houden?

In het tweede deel vertelt hij vooral hoe we moeten eten. Hij baseert zich hierbij op recent wetenschappelijk onderzoek. Om gezond eten makkelijker te maken heeft Greger zijn Dagelijkse Dozijn ontwikkeld: voedingsmiddelen met de bijbehorende hoeveelheden die je elke dag zou moeten eten. Een geweldig boek over de effecten van voeding op de gezondheid. Een mustread voor iedereen die interesse heeft in gezond eten. Goed onderbouwd en heel informatief.

Michael Greger is een internationaal bekende arts, voedingsdeskundige en oprichter van de website Nutritionfacts.org. Hij is auteur van wereldwijde bestseller How not to die en het bijbehorende kookboek. Het kookboek zal binnenkort in de Nederlandse vertaling verschijnen.

Auteur