zaterdag, 26 september 2020

Gevulde zoete puntpaprika

Zo lekker uit de oven!

Ingrediënten

  • 4 zoete muntpaprika's (bijvoorbeeld Ramiro)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 150 gram fetakaas, in blokjes
  • 8 theelepels pesto
  • 800 gram pastinaak
  • sap van een citroen
  • 4 theelepels olijfolie
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de paprika's in de lengte in twee helften. Verwijder de zaadjes, maar laat de stelen zitten.
  • Meng de cherrytomaatjes, fetakaas en pesto met wat zout en peper naar smaak door elkaar.
  • Verdeel het mengel over de acht paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
  • Snijd de pastinaak in halve of in kwart stukjes, afhankelijk van de grootte.
  • Doe ze in een schaal met de olijfolie, citroensap en wat zout en peper.
  • Meng de ingrediënten met de hand zodat de pastinaak overal bedekt is met de olie.
  • Doe de pastinaak in een aparte, ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven.
  • Zet de paprika’s ook in de oven, maar iets lager.
  • Bak de gerechten ongeveer 35 minuten, totdat de pastinaak zacht en lichtbruin is.
  • Draai ze halverwege een keer om. Als de paprika’s gaar zijn en de pesto is er goed ingetrokken, is het klaar om op te dienen.

Aantal personen

4

Bereidingsduur

15 minuten + 35 minuten oventijd