vrijdag, 6 december 2019

Kidneybonen op geroosterd brood met avocado en chorizo

Een makkelijke maaltijd voor vier.
Aantal personen:
4
Bereidingsduur:
30 minuten
Ingrediënten:
  • 1 pot kidneybonen (200 gram), afgespoeld
  • Olijfolie
  • 2 middelgrote uien, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 gram chorizoworst, in stukken gesneden
  • 2 avocado’s
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zwarte peper
  • Enkele blaadjes koriander of platte peterselie
  • Hete saus (bijvoorbeeld tabasco)
  • 4 dikke sneden boerenbrood

Bereiding

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de uienringen goudbruin, voeg op het laatste moment de knoflook toe en bak een minuutje mee. Voeg hier de chorizo aan toe en bak deze goudbruin. Voeg de bonen toe en verwarm deze kort mee, meng het geheel.

Verwijder driekwart van het bakvet en vang dit op in een andere koekenpan. Voeg hier een scheutje olijfolie aan toe en bak de sneden brood hierin aan beide kanten goudbruin. Beleg het brood met plakken avocado. Besprenkel de avocadoplakken met wat citroensap. Verdeel de bonen met chorizo en ui over de avocado. Breng op smaak met zwarte peper en de koriander of platte peterselie en besprenkel met de hete saus.

Bron(nen):