woensdag, 12 augustus 2020

Kikkererwtensalade met tonijn en paprika

Deze salade is heerlijk als lunch of lichte avondmaaltijd!

Ingrediënten

  • 1 blikje kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
  • 1 blikje tonijn (uitgelekt)
  • 1/2 bosje bladpeterselie (fijngehakt) of
  • 1/2 bosje verse koriander (fijngehakt)
  • 1 rode ui (in ringetjes)
  • 1/4 komkommer (in blokjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 75 gram rucola of rucolamix
  • Eetlepel kappertjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel honing

Bereiding

Meng de kikkererwten, de tonijn, de koriander (of peterselie) en ui met de komkommer, paprika, kappertjes en rucola. Leg de salade op een bord.

Voor de dressing:

Meng de olijfolie met de knoflook, het citroensap en de honing en meng dit door de salade. Je kunt het eventueel ook iets verwarmen.

Lekker met grof bruinbrood!

Tip: Voor de variatie kun je de tonijn ook vervangen door kip.

 

Aantal personen

1

Bereidingsduur

15 minuten