Makkelijke kakitaartjes

Kaki fruit is volop in het seizoen en ze zijn heerlijk in deze snelle, makkelijke kakitaartjes. Binnen een handomdraai zet je ze op tafel. Een geweldige traktatie!
Ingrediënten
- 4 rijpe kaki's
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 eetlepels cashewnotenpasta
- 2 eetlepels ahornsiroop
- 1 theelepel kardemom
- 4 eetlepels Griekse yoghurt, amandel- of kokosyoghurt
- 2 eetlepels sojamelk
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de kaki's in plakjes. Meng de cashewnotenpasta, ahornsiroop en kardemom in een bakje.
- Snijd het bladerdeeg in 8 evengrote stukken. Besmeer het bladerdeeg met het cashewnotenpastamengsel en verdeel de plakjes kaki fruit erover. Vouw de buitenste randjes van het bladerdeeg, ongeveer een halve centimeter, dubbel.
- Besmeer de randjes van het bladerdeeg en de plakjes kaki fruit met de sojamelk.
- Bak de kakitaartjes in 20-25 minuten of tot ze goudbruin kleuren.
- Serveer warm met op elk taartje een halve eetlepel amandel-, kokos- of Griekse yoghurt.
Tip
Heb je geen cashewnotenpasta? Je kunt ook een andere noten- of zadenpasta gebruiken, zoals pindakaas of amandelpasta.
Dit recept is afkomstig van The Veggie Reporter.
Aantal personen
8
Bereidingsduur
15-30 minuten