Paprika-tomaat-chutney

Getty Images

Dit is een makkelijk recept voor een heerlijk bijgerecht. De paprika-tomaat-chutney combineer je perfect met gegrilde groenten, vlees of vis.

Bereidingsduur 
meer dan dertig minuten

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 oranje paprika
  • 500 gram tomaten
  • 250 gram zilveruitjes, gepeld en fijngehakt
  • 200 mililiter appelazijn
  • 200 gram bruine suiker
  • zout
  • snufje kurkumapoeder
  • 1 eetlepel mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel zwarte peperkorrels

Bereiding

  • Was de paprika’s. Halveer ze en verwijder de steelaanzetten, pitten en de binnenkant. Snijd de paprika's vervolgens in blokjes.
  • Kerf de tomaten kruislings in en houd ze kort in kokend water tot de schil begint los te laten. Schil, steelaanzetten en pitten verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Doe de groenten met de appelazijn, suiker en kruiden in een pan en breng het geheel aan de kook. Bij gemiddelde temperatuur ongeveer 40 minuten laten sudderen en regelmatig omroeren.
  • Vul uitgespoelde glazen (weck)potten met de chutney, sluit deze af en laat de paprika- tomaat-chutney voor gebruik afkoelen.
Auteur