Paprikasoep met kaaskletskoppen

Getty Images

Voor de paprikaliefhebbers.

Aantal personen 
6
Bereidingsduur 
meer dan 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 fijngesneden sjalotten
  • 5 oranje paprika's, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 gram tomaten, in stukken
  • 2 takjes tijm
  • 125 gram geraspte oude boerenkaas
  • 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
  • 1 blaadje laurier
  • 6 deciliter groente- of kippenbouillon
  • peper en zout
  • 2 eetlepels crème fraîche, losgeklopt
  • 2 eetlepels fijngesneden basilicum of bladpeterselie

Bereiding

  • Verwarmde oven voor op 175 °C.
  • Bak de sjalot en paprika 6 tot 8 minuten in de olie.
  • Voeg de tomaten, tijm, laurier en bouillon toe.
  • Kook alles 20 minuten op zacht vuur tot de groenten zacht zijn.
  • Maak ondertussen de kaaskletskoppen.
  • Meng de geraspte kaas met de tijmblaadjes.
  • Leg op een met bakpapier beklede bakplaat hoopjes van een eetlepel van het mengsel, met voldoende ruimte ertussen.
  • Druk de hoopjes plat tot een cirkel en zorg dat er geen gaten tussen de kaas vallen.
  • Bak de kaas 8 tot 12 minuten in de oven, tot de kletskoppen krokant en goudgeel zijn.
  • Laat ze iets afkoelen en neem ze dan met een paletmes van de bakplaat.
  • Laat op een stuk bakpapier verder afkoelen.
  • Pureer de soep.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de soep over kommen of borden en schep er een theelepeltje crème fraîche op. Bestrooi met wat basilicum of bladpeterselie.

Serveer met de kaaskletskoppen.

Auteur