vrijdag, 17 september 2021

Sushicado

Dit verrassende avocadorecept komt uit het 'fooddeco'-boek Avocado van Colette Dike. In dit boek vind je meer dan veertig prachtig opgemaakte recepten: van ontbijt, lunch en diner tot hartige en zoete snacks. Probeer bijvoorbeeld eens dit voorgerecht: sushicado. Ja, je leest het goed, sushi gemaakt van avocado!

Ingrediënten

  • 100 gram sushirijst
  • sushiazijn
  • 4 avocado's (de grootste die je kunt krijgen)
  • ± 100 gram verse zalm, in 4 porties gesneden
  • 2 baby-komkommers, uiteinden eraf en over de lengte doormidden gesneden
  • wasabi naar smaak
  • 1 norivel, in 4 repen geknipt
  • zwart sesamzaad
  • sojasaus naar smaak

Bereiding

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng deze op smaak met sushiazijn.
  2. Snijd de avocado over de lengte doormidden en haal de pit eruit.
  3. Haal met een lepel wat extra vruchtvlees uit de avocado, zodat je zoveel mogelijk ruimte hebt voor de vulling (gebruik het avocadovruchtvlees voor een ander gerecht of eet het direct op). 
  4. Vul de holte met sushirijst, zalm en komkommer. 
  5. Smeer de zijkanten in met wasabi en plak de avocadohelften weer op elkaar. 
  6. Schil de avocado nu en smeer hem in met sushiazijn. 
  7. Maak een norireep vochtig en wikkel deze om de avocado.
  8. Snijd een klein stukje van de onderkant van de avocado zodat jouw sushicado stevig op een bordje blijft staan. 
  9. Rol de avocado tot slot door zwart sesamzaad.
  10. Maak de andere 3 avocado's op dezelfde manier klaar en serveer ze direct.
  11. Serveer er eventueel wat sojasaus en extra wasabi bij. 

Tip: gebruik in plaats van sushirijst eventueel een restje gekookte witte rijst. 
Vegan? Gebruik in plaats van zalm bijvoorbeeld mango. 

Aantal personen

4