woensdag, 28 september 2022

Dokter kan hartslag controleren via iPhone

De vitale functies van patiënten die niet in het ziekenhuis liggen, kunnen via iPhone in de gaten worden gehouden door hun dokter. De patiënt kan op die manier ook een alarmbericht sturen naar de arts.

Onlangs kwam het Nederlandse bedrijf RS Techmedic met een iPhone Telemedicine Applicatie. Hiermee kunnen doktoren op elke afstand en op elk moment de lichaamsfuncties van hun patiënt bekijken. Vanaf eind november is de applicatie te gebruiken op de iPhone door artsen die geregistreerd zijn bij RS Techmedic.

Patiënten moeten hiervoor aangesloten zijn op een apparaatje, de Dyna-Vision. Deze meet met sensoren de medische waarden van bijvoorbeeld het hartritme en de ademhaling.

Dit apparaatje stuurt zijn gegevens naar een beveiligde Dyna-Visionserver en artsen kunnen daarop bekijken wat de medische toestand van de patiënt is.

De nieuwe applicatie maakt het makkelijker voor artsen om op afstand de situatie van patiënten in te schatten. Bovendien is het een relatief goedkope oplossing, die veel ziekenhuiskosten kan besparen.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • RS Techmedic