zondag, 28 februari 2021

Veel forenzen met poepbacterie aan handen

Uit een onderzoek in Engeland blijkt dat veel mensen die met het openbaar vervoer reizen bacteriën aan hun handen hebben die uit hun ontlasting komen. Dit komt doordat mensen slecht handenwassen.

Gemiddeld had één op de vier reizigers in Engeland vieze handen; veel meer dan de onderzoekers hadden voorspeld. In Londen lag het gemiddelde lager, daar had slechts 13 procent een stoelgangbacterie bij.

Maar hoe Noordelijker de onderzoekers kwamen, hoe minder goed de handen werden gewassen. Ook bleken mannen gemiddeld vaker rond te lopen met de bacteriën, dan vrouwen.

Zeep
Volgens de onderzoekers zijn niet alle bacteriën die ze aantroffen gevaarlijk. Maar als iemand een buikgriepvirus zou hebben gehad, zou dit virus door het gebrek aan hygiëne snel zijn verspreid. Ze raden iedereen dan ook aan om na toiletgebruik goed de handen te wassen met zeep.

Het onderzoek werd uitgevoerd door wetenschappers van the London School of Hygiene & Tropical Medicine, in het kader van de internationale Dag van het Handenwassen. Deze dag moet handenwassen in ontwikkelingslanden promoten.

Trefwoorden:
Bron(nen):
  • News-Medical.Net