dinsdag, 7 december 2021

Naturapolis populairst bij overstapper

54 procent van de consumenten die overstapt naar een andere zorgverzekering kiest in 2014 voor een naturapolis. Daarnaast kiest 9 procent voor de goedkope selectiefpolis, een naturaverzekering waarbij consumenten maar in een zeer beperkt aantal ziekenhuizen terecht kunnen.

Dat blijkt uit een analyse van 87.221 zorgverzekeringen, die via Independer zijn afgesloten in de periode 11 november tot en met 23 december 2013. Het percentage restitutiepolissen dat via deze vergelijker wordt afgesloten, bedraagt 28 procent en nog eens 8 procent kiest voor een combinatie van natura en restitutie. 

Vorig jaar lagen de cijfers iets anders. Toen kozen de meeste mensen voor een restitutiepolis. De natura selectiefpolis werd toen alleen door Univé Zekur aangeboden en werd geschaard onder de gewone naturapolissen.

Meer tandartsverzekeringen De aanvullende tandartsverzekering wordt voor 2014 vaker afgesloten dan voor 2013 het geval was. 54 procent kiest dit jaar voor een tandartsverzekering. Dat was een jaar geleden nog 48 procent. De gewone aanvullende verzekeringen dalen juist in populariteit.

De gesignaleerde verschuivingen zijn gebaseerd op een verandering in de dekkingswensen ten opzichte van 2013. Met name fysiotherapie en medische hulp in het buitenland worden veel minder gevraagd.

Bron(nen):