
Getty Images
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 rode peper
- 1 eetlepel ketjap of sojasaus met minder zout
- ½ eetlepel citroensap
- 150 gram tofu
- 500 gram aardappelen
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 2 eetlepels olie
- 500 gram geschaafde witte kool
- ½ eetlepel kerrie
- 100 ml groentebouillon met minder zout
Voedingswaarden
Energie
430kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Was de peper, houd een halve peper apart. Wrijf de rest van de peper heel fijn. Meng er de ketjap en het citroensap door.
- Snijd de tofu in blokjes. Schep het pepermengsel er door en laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Snijd de rest van de peper in reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak de kool met de gember, de peper en de kerrie hierin in enkele minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
- Meng het koolmengsel er door. Maak de stamppot smeuïg met een scheutje bouillon.
- Bak de blokjes tofu in de rest van de olie snel bruin. Geef de gebakken tofu bij de stamppot.