dinsdag, 1 december 2020

Pilaf met zalm en broccoli

Lekker. En heel gezond door de extra vezels.

Ingrediënten

  • 450 gram broccoliroosjes
  • 500 gram zalmfilet, in stukjes
  • 30 gram boter voor bakken en braden
  • 1 tl komijnzaad heel
  • 1 kaneelstokje, gebroken
  • 6 kardamomzaden, gekneusd
  • 1 laurierblad
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 dikke teen knoflook
  • 300 gram basmatirijst extra vezels

Bereiding

1. Snijd de broccoliroosjes nog kleiner. Schep de zalm om met versgemalen zwarte peper en zout naar smaak. Breng 600 milliliter water aan de kook.
2. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de specerijen circa 1 minuut. Voeg de uisnippers toe en roerbak ze goudbruin in 5 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak 3 minuten.
3. Knijp de knoflook boven de pan uit, roer om, schep de broccoli door de rijst en schenk het kokende water erover. Dek de pan af en laat de rijst zonder roeren in 15 minuten het water opnemen. Schep na 10 minuten de zalmblokjes bovenop de rijst en sluit de pan weer.
4. Neem de pan van het vuur en laat het gerecht nog 10 minuten doorgaren. Schep voorzichtig de zalm door de rijst en serveer direct.

Tip: Geef er chutney bij.

Bevat per persoon:
640 kilocaloriën
34 gram eiwit
30 gram vet
58 gram koolhydraten

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30 minuten
Bron(nen):
  • Lassie
Trefwoorden: