vrijdag, 3 december 2021

Contact met mannen laat vrouwen gloeien

BAARN - Vrouwen krijgen het letterlijk warm van de andere sekse, zo blijkt uit onderzoek van de University of St Andrews. Zelfs niet-seksueel contact met mannen zorgt er al voor dat vrouwen een warmer gezicht krijgen.

De onderzoekersgebruikten thermografie om te bekijken of de lichaamstemperatuur van vrouwen stijgt tijdens ontmoetingen met andere mensen. Ze keken naar de temperatuur van de huid van de handen, de armen, het gezicht en de borst.

​Gezicht
Het gezicht bleek het meest op te warmen in de buurt van de andere sekse. Soms steeg de temperatuur van de gezichtshuid met een hele graad, zonder dat de vrouwen dat zelf in de gaten hadden. In gezelschap van andere vrouwen kregen de proefpersonen geen warmere huid.

Sociale interactie
"Deze temperatuurverandering was een reactie op simpele, sociale interactie, zonder veranderingen in de emoties of opwinding. Onze deelnemers gaven ook niet aan zich gegeneerd of ongemakkelijk te voelen", zegt Amanda Hahn.

Het onderzoeksteam wil nu uitzoeken of deze temperatuursveranderingen opgemerkt worden door anderen en of ze invloed hebben op sociale interacties. Mogelijk kan thermografie in de toekomst gebruikt worden als onderdeel van leugendetectietesten.

Bron(nen):