vrijdag, 14 mei 2021

Helft vrouwen geeft borstvoeding buitenshuis

Iets minder dan de helft van de jonge moeders wil of kan geen borstvoeding in het openbaar geven. Dat blijkt uit een enquête onder 620 vrouwen die het Voedingscentrum heeft gehouden.

Slechts 56 procent van de vrouwen geeft haar kind wel eens buitenhuis borstvoeding. Dit voornamelijk in winkels met horeca, horecagelegenheden, consultatiebureaus of de speeltuin.

Schoon
De belangrijkste eis die vrouwen aan de ruimtes stellen, is dat ze rookvrij en schoon zijn. Ook willen ze dat het personeel er geen punt van maakt.

Het Voedingscentrum lanceerde in juni de campagne 'Borstvoeding verdient tijd'. Met die campagne werkt het centrum aan het wegnemen van drempels voor het (blijven) geven van borstvoeding.

Voeden kan hier
Onderdeel van de campagne is de actie 'Geeft u het startsignaal?' gericht op gemeenten om het geven van borstvoeding ook lokaal aan te moedigen en mogelijk te maken.

Zo krijgen gemeenten stickers van het Voedingscentrum met het beeldmerk 'Voeden kan hier'. Die kunnen ze bijvoorbeeld ophangen in openbare gebouwen, zoals zwembaden, winkels, bibliotheken en horeca-instellingen.

Trefwoorden:
Bron(nen):