zondag, 22 mei 2022

Meer ruzie dan seks door kredietcrisis

AMSTERDAM - De kredietcrisis blijkt ook zo zijn invloed te hebben op relaties. Dit concludeert onderzoeksbureau Peil.nl.

Voor het tijdschrift Santé werd onderzocht wat de impact van de economische crisis is op relaties. Duidelijk werd dat relaties door onzekerheid en geldgebrek zwaar onder druk kunnen komen te staan. 

Voor het onderzoek werden ruim 800 getrouwde of samenwonende mannen en vrouwen tussen de 18 en 50 jaar ondervraagd. Hieruit blijkt dat iedereen meer thuis blijft, maar dat betekent niet dat relaties hechter worden.

Mannen en vrouwen hebben meer tijd voor elkaar, maar die tijd wordt vaker besteed aan ruziemaken, dan aan vrijen. En als er al gevreeën wordt, dan is dat virtueel, en met een ander dan de vaste partner. Zo denkt 29 procent van de vrouwen dat tijdens de crisis mannen vaker zullen vluchten in virtuele relaties via internet.

Kinderwens
Onder degenen die al last ervaren van de crisis is ook duidelijk een sprake van uitstel van de kinderwens. Zowel degenen die al last hebben van de crisis als degenen die verwachten daar last van te krijgen, geven voor circa een derde deel aan de kinderwens te zullen uitstellen of uitgesteld te hebben.

Bron(nen):