dinsdag, 25 februari 2020

Vrouw in het rood is aantrekkelijker

Vrouwen in rode kleding zijn aantrekkelijker dan vrouwen die een andere kleur dragen. Dit hebben onderzoekers aan de Universiteit van Rochester ontdekt.

Vrouwen in het rood zijn niet alleen aantrekkelijker, ook zouden mannen meer geld aan ze uitgeven dan wanneer ze een andere kleur dragen.

Ovulatie
Volgens de onderzoeker heeft de gevoeligheid voor rood te maken met de oorsprong van de mens en de genetisch verwantschap met primaten. Zo laten vrouwtjesbavianen en -chimpansees hun rode billen zien als de ovulatie nadert. Ze geven daarmee een seksueel signaal af dat mannetjes niet kunnen weerstaan.

Traditioneel gezien wordt de kleur rood altijd al gelinkt aan romantiek en seksuele zaken. Van rode harten op Valentijnsdag tot aan de rosse buurt. De onderzoekers zeggen dat hun studie bewijst dat de kleur rood er voor zorgt dat mannen zich amoureuzer voelen. Al is dit in het onderbewustzijn.

Afspraakje
De vrijwilligers die mee werkten aan het onderzoek werd gezegd dat ze 100 dollar hadden om uit te geven aan een 'afspraakje'. Vervolgens kregen ze een foto van hun 'afspraakje' te zien en werd ze gevraagd hoeveel geld ze wilden uitgeven aan de vrouw. De mannen wilden aan de vrouwen in het rood aanzienlijk meer geld besteden dan aan de vrouwen gekleed in andere kleuren. Ook werden ze door de ondervraagde mannen als aantrekkelijker beoordeeld.

Bron(nen):