Boekrecensie: Slapen is niets doen

Goed slapen door minder te doen

slapen-is-niets-doen-aline-kruit
Getty Images

Slapen is lekker, gezond en belangrijk. Maar wat als je niet kunt slapen, terwijl je zo verlangt naar een goede nachtrust? In het boek Slapen is niets doen van arts en ACT-therapeut Aline Kruit lees je dat je niet meer moet doen om goed te slapen, maar juist minder. Zo herstelt je natuurlijke slaappatroon en heb je overdag voldoende energie om je leven voluit te leven.

Aline Kruit is arts en ACT-therapeut. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen met acceptance and commitment therapy (ACT) en is verbonden aan slaapinstituut Sleepwise. Met haar behandeling heeft zij al talloze mensen geholpen om weer lekker te kunnen slapen. 

ACT en cognitieve gedragstherapie 

Dit boek is bedoeld voor mensen die problemen hebben met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker worden. Er wordt duidelijk uitgelegd hoe je je slaapprobleem alleen maar erger maakt, hoe gezonde slaap eruitziet en hoe je door middel van cognitieve gedragstherapie en ACT weer goed kunt slapen. Er staan handige praktijkvoorbeelden en oefeningen in het boek, zodat je uiteindelijk een mindswitch kunt maken. Die mindswitch is nodig, want dat voorkomt dat je maatregelen neemt die het slaapprobleem juist verergeren. 

Heb je dit boek gelezen en slaap je weer of nog steeds niet goed? Vul dan de vragenlijst in aan het einde van het boek. Op basis van de antwoorden die je invult, krijg je een advies van Aline. Ook handig: de speciale verdiepingshoofdstukken die je meer informatie geven over verschillende slaapstoornissen en -pillen. 

Aline Kruit is arts en ACT-therapeut. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van slaapproblemen met acceptance and commitment therapy (ACT) en is verbonden aan slaapinstituut Sleepwise.