Net getest: Silvana Support Royale

Fysiotherapeutisch onderbouwd hoofdkussen

Getty Images

Net als talloze andere mensen slaap ik al tijden slecht door klachten aan mijn hoofd, nek en schouders. Dan lees ik dat dat eigenlijk niet hoeft, omdat Silvana een fysiotherapeutisch onderbouwd hoofdkussen op de markt heeft gebracht. Zal ik dan eindelijk eens uitgerust wakker worden? Tijd voor een test.

Wat belooft het?

Via de kussenkiezer op de site van Silvana kom ik op de Silvana Support Royale Beetje Stevig. Dit hoofdkussen is geschikt voor een gemiddeld postuur en voor gebruik op een standaard slaapsysteem, wanneer de persoonlijke voorkeur uitgaat naar een steviger kussen.

Dit luxe kussen met ingebouwde neksteun zorgt voor optimale ondersteuning van de nekwervels. Op het kussen staan drie gezichtjes gedrukt. Ze laten precies zien waar je hoofd hoort te liggen. Samen met de neksteun zorgen de drie vakken in het kussen ervoor dat je hoofd in iedere lighouding optimaal wordt ondersteund.

Volgens Wilma Wieggerinck van de afdeling Marketing bij slaapspecialist Jade kan het zijn dat ik even moet wennen aan de neksteun. "Het is namelijk wel een andere houding waarin je ligt. Gemiddeld duurt het zo'n 5 nachten voordat je er helemaal aan gewend bent."

De praktijk

Het kussen wordt in een luxe doos op de redactie bezorgd. Als ik het uitpak, kijkt iedereen mij jaloers aan. "Ja, ik ga lekker slapen vanavond!" Ik leg het kussen thuis meteen op mijn bed en ga even liggen. Dat voelt goed aan.

Ik heb al een paar nachten slecht geslapen, dus verheug me erg op aankomende nacht. Ik vertrek al vroeg naar boven en installeer me op mijn nieuwe kussen. Welterusten!

Het effect

Binnen een paar tellen val ik in slaap en ik word pas de volgende ochtend wakker. Opvallend is dat ik een stuk minder draai in mijn slaap. 's Morgens voelen mijn nek en schouders ontspannen aan en ik heb geen hoofdpijn.

Volgens mijn man is onze dochter twee keer wakker geweest die nacht. Maar ik heb helemaal niets gehoord! Hij vraagt lachend of dat nieuwe kussen niet weg kan.

Er zit een - overigens mooie - kraal aan de rits bevestigd. Dit draagt bij aan de luxe uitstraling van het kussen. Maar als ik op mijn rug lig, dan voel ik de kraal in mijn schouder drukken. Op mijn vraag waarom de rits juist op deze plek zit, antwoordt Wieggerinck: "De neksteun van het hoofdkussen is vervangbaar. Dit deel van het kussen wordt het meest intensief gebruikt en het kan zijn dat het eerder aan vervanging toe is dan de rest van het kussen. Om ervoor te zorgen dat men dan niet gelijk een heel nieuw kussen hoeft aan te schaffen, is de neksteun apart verkrijgbaar en te vervangen. Je opmerking over het bolletje gaan we hier zeker meenemen. Deze opmerking hebben we nog niet eerder gehoord."

Conclusie

Of je het nu wilt geloven of niet: vanaf nacht één slaap ik heerlijk en word ik wakker zonder pijn. Ik wist niet dat een kussen zoveel verschil kon maken!

Het hoofdkussen Silvana Support Royale Beetje Stevig maakt deel uit van de hoofdkussencollectie Silvana Support Royale. Deze neksteunkussencollectie is in principe geschikt voor iedereen. De collectie bestaat uit 4 types: Silvana Support Royale Zacht, Silvana Support Royale Beetje Zacht, Silvana Support Royale Beetje Stevig en Silvana Support Royale Stevig. De prijs van de kussens in de Silvana Support Royale-collectie is €150. 

Auteur