Gezondheidsnet.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord
zaterdag, 22 juli 2017

Man kijkt naar uiterlijk, vrouw naar status

CARDIFF - Uit onderzoek blijkt dat vrouwen mannen in dure auto's aantrekkelijker vinden. Mannen daarentegen letten niet op de auto, maar kijken naar het uiterlijk van de vrouwelijke bestuurder.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het psychologietijdschrift British Journal of Psychology.

Onderzoeker Michael Dunn van de University of Wales in Cardiff toonde een groep vrouwen tussen de 21 en 45 jaar een serie foto's van dezelfde man. De ene keer in een zilverkleurige Bentley, de andere keer in een Ford Fiesta. In de Bentley trok hij veel meer de aandacht van de vrouwen.

Mannen
Mannen werden op precies dezelfde manier getest. En wat bleek? De mannen keken niet naar de auto, maar veel meer naar het gezicht en het figuur van de vrouw.

De onderzoeker concludeert hieruit dat vrouwen status en rijkdom belangrijk vinden. Dit type man zou namelijk ook beter kunnen zorgen voor eventuele nakomelingen.

Dunn is van mening dat deze manier van oordelen in de toekomst niet zal veranderen. Ook al worden vrouwen onafhankelijker en verdienen ze zelf steeds meer.

Bron(nen):