Win 5 x een Sanex BiomeProtect douchepakket!

Getty Images

Je huid fungeert als een beschermende barrière tegen invloeden van buitenaf. Dat doet het met behulp van ons microbioom: een laag van miljoenen micro-organismen, waaronder duizenden soorten bacteriën. Een evenwichtig microbioom - ook wel huidflora genoemd - helpt je huid gezond te houden. De nieuwe Sanex BiomeProtect lijn helpt daarbij door de goede bacteriën te voeden en de slechte te bestrijden. Dat kun je nu zelf ervaren, want wij mogen vijf heerlijke douchepakketten weggeven.


Als het over het microbioom gaat, denken we vaak aan het darmmicrobioom;  de bacteriën die zo veel invloed hebben op onze gezondheid en zelfs op ons brein. Maar ook op je huid ligt een laag van miljoenen bacteriën, microben, schimmels en virussen die ook wel huidflora wordt genoemd. Die huidmicrobioom krijg je al met je geboorte mee en heeft verschillende functies. Ze beschermt en voedt de huid, maar gaat bijvoorbeeld ook veroudering tegen.

Balans is belangrijk

Je microbioom - en dan met name de goede bacteriën ervan - is erg belangrijk om je huid te beschermen tegen onvriendelijke organismen en de pH-waarde te helpen reguleren. Daarnaast produceert je microbioom voedingsstoffen en essentiële huidlipiden om de vochtbalans op peil te houden. Want als je huidflora niet in balans is, heb je volgens onderzoek een grotere kans op huidirritaties, eczeem en zelfs psoriasis. Om disbalans te voorkomen, gebruik je dus het liefst lichaamsverzorgingsproducten die de huidflora niet aantasten en een gunstige invloed hebben op het microbioom van de huid. En dat doet het nieuwe Sanex BiomeProtect assortiment. De producten bevatten prebiotica om de goede bacteriën te voeden en de slechte te neutraliseren, zodat irritatie en slechte geurtjes geen kans krijgen.

De Sanex BiomeProtect bestaat uit body wash, body lotion en deodorant. De bodywash geeft de natuurlijke afweer van je huid een boost. Ze zijn sulfaatvrij en verbeteren de natuurlijke beschermlaag en hydratatie van de huid. De BiomeProtect Dermo lijn omvat vier douchegels voor het hele gezin, terwijl de BiomeProtect Plus lijn drie douchproducten omvat met specifieke voordelen en verschillende texturen voor alle huidtypes. De deodorants komen in twee varianten (hydrating en anti-irritating) en richten zich op bacteriën die nare luchtjes veroorzaken. Ze respecteren de goede bacteriën terwijl ze de slechte aanpakken, en herstellen de natuurlijke balans, om geurtjes effectief en zonder enige irritatie te bestrijden. De bodylotion tenslotte is een intensief hydraterende lotion die dag en dacht samenwerkt met je huid samen om de goede bacteriën te voeden, de natuurlijke hydratatie een boost te geven en de afweer te ondersteunen. Alle producten zorgen voor een veerkrachtiger microbioom en daarmee een gezonde, zachte huid.

Sanex BiomeProtect winnen?

Wij mochten vijf pakketten met elk vier Sanex BiomeProtect Dermo douchegels weggeven. Deze winactie is inmiddels gesloten. De winnaars hebben persoonlijk bericht gehad.

Getty Images
Auteur 
  • Franca van Dalen