'Een derde Nederlanders voelt zich gezonder dan vorig jaar'

We ontspannen meer en eten beter

mediterende vrouw
Getty Images

Ruim een derde van de Nederlanders voelt zich gezonder dan vorig jaar, zo blijkt uit onderzoek. Dat kan kloppen, want we leven in 2024 ook gezonder dan in 2023. Dat zit hem met name in gezonder eten en meer ontspannen.

Uit eerder onderzoek bleek dat 87 procent van de Nederlanders zich wel eens zorgen maakt om hun fysieke gezondheid. De goede voornemens om meer te sporten en te ontspannen hebben stand gehouden, want zo’n 45 procent van de Nederlanders let er beter op dat ze genoeg ontspannen. En drie op de tien (29 procent) is meer gaan sporten - voor de jongere generaties tot 40 jaar ligt dit percentage, met 36 procent, nog hoger. Naast meer ontspanning en sporten is er nog een derde voornemen waar grote slagen worden gemaakt: ruim een derde van de Nederlanders zegt in 2024 gezonder te zijn gaan eten. En in de leeftijdscategorie 56 tot en met 65 jaar is maar liefst 40 procent gezonder gaan eten. Daarbij wordt er vooral gelet op een vermindering van vetinname (32 procent) en suikerinname (36 procent).  

Vrouwen versus mannen 

Maar er worden meer goede voornemens gerealiseerd. Zo is 30 van de mannen  tegenover 34 procent van de vrouwen minder alcohol gaan drinken en zijn ook meer vrouwen (31 procent) dan mannen (27 procent) dit jaar meer gaan sporten. Dit komt overeen met de voornemens van vorig jaar, waarbij meer vrouwen (50 procent), dan mannen (43 procent) vonden dat ze te weinig sporten. Opvallend is dat vorig jaar vooral vrouwen (52 procent) aangaven op zoek te zijn naar ontspanning, tegenover (30 procent) van de mannen. Terwijl nu zowel vrouwen (45 procent) als mannen (45 procent) meer letten op het creëren van voldoende ontspanning.    

Het onderzoek werd door voedingsbedrijf Herbalife gedaan onder 500 Nederlanders.

Auteur