Gratis magazine: Darm & brein

De vernuftige connectie tussen darmen en hersenen

Getty Images

Tenzij je klachten hebt, denk je waarschijnlijk niet zo vaak aan je darmen. Maar de laatste jaren leren we steeds beter hoe essentieel ze zijn. Er wordt eten verteerd en omgezet in energie, maar je darmen vormen ook een belangrijk deel van het immuunsysteem en beschermen tegen ziekte. In dat tweede brein in je buik huizen belangrijke bewoners: de darmflora. Download het gratis magazine Darm & brein en lees alles er alles over!

De darmflora worden ook wel darmbacteriën, microbiota of microbioom genoemd. Al die darmbacteriën hebben samen met het zenuwnetwerk om het darmstelsel heen veel invloed op lichaam en geest. Zo kan de samenstelling van je darmflora invloed hebben op hoe vrolijk of neerslachtig je bent en hoe je pijn ervaart. Hoe die vernuftige connectie tussen darmen en brein precies werkt, dat zochten we voor je uit. In dit digitale magazine vind je alles over je microbioom en vertellen we meer over probiotica. We interviewden enkele deskundigen én leggen uit hoe mood foods je stemming kunnen beïnvloeden, compleet met lekkere recepten. Kortom: alles om je darmen én je brein optimaal te laten floreren.

Blijf of de hoogte van het laatste nieuws en de aanbiedingen en ontvang direct gratis het magazine: Darm & brein in je mailbox! Ontvang je onze nieuwsbrief al? Vul dan het e-mailadres in waarop je de nieuwsbrief krijgt. Controleer ook je e-mailadres voordat je op verzenden drukt. Het receptenboekje wordt gemaild en komt anders niet aan.

 
Auteur