Insecten als vlees van de toekomst

Getty Images

WAGENINGEN - Liggen in 2020 insecten als voedsel in de schappen van de supermarkt? Hoogleraar Arnold van Huis van de Wageningen Universiteit verwacht van wel.

80 procent van de wereldbevolking eet nu al insecten. Er staan wel zo'n 1400 verschillende soorten op het menu. In Taiwan, Mexico en Colombia zijn gefrituurde krekels een delicatesse, net als een portie rupsen of mieren.

Zonder insecten is er geen leven op aarde en er valt veel te doen met insecten, als we er maar oog voor hebben, vinden de Wageningse entomologen.  

Zeer terughoudend
Toch is de voedingsindustrie nog zeer terughoudend als het gaat om insectenvlees. De levensmiddelenbedrijven zijn bang dat een sprinkhanensteak of een keverfilet niet zal aanslaan bij de consumenten.

Dat is slechts een kwestie van tijd, beweren de wetenschappers. Ze wijzen erop dat ook in de westerse wereld het eten van insecten steeds vaker voorkomt en wordt geaccepteerd.
Auteur 
Bron 
  • Wageningen University