donderdag, 7 juli 2022

Jumbo en Albert Heijn roepen vleeswaren terug

De twee grote supermarkten van ons land roepen vleeswaren terug. Het gaat om de AH Gerookte Varkensfilet flinterdun en de Jumbo Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes.

De Gerookte Varkensfilet flinterdun van Albert Heijn is mogelijk niet voldoende gegaard. Dit vormt een gevaar voor de gezondheid, vooral van kwetsbare groepen, zoals ouderen, mensen met een verminderd afweersysteem of zwangere vrouwen. Het gaat om de verpakkingen met houdbaarheidsdatum tot 25-07-2018 en 30-07-2018.

Albert Heijn roept klanten op om het product terug te brengen naar de winkel, waar zij hun geld terugkrijgen.

Jumbo Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes

Ook Jumbo roept vleeswaren terug: de Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, pesto en pijnboompitjes. In dit geval gaat het niet om specifieke houdbaarheidsdata, maar om alle verkochte verpakkingen. Ook haalt de supermarkt het product per direct uit de verkoop. Dit komt omdat het product het allergeen ei bevat, terwijl dit niet op de ingrediƫntenlijst staat. Voor mensen zonder ei-allergie levert dit geen problemen op. De EAN-code van verpakkingen is 8718452323470.

Klanten die de rundercarpaccio hebben gekocht, kunnen deze terugbrengen naar de winkel, ook als zij de aankoopbon niet (meer) hebben. Zij krijgen dan hun geld terug.

Bron: Radar