dinsdag, 1 december 2020

Paksoi met paddestoelen (hoofdgerecht)

Gezond eten is lekker en verstandig. Je hoeft daarvoor lang niet altijd in kookboeken te duiken. Eigen creaties kunnen net zo voedzaam en verantwoord zijn als de menu's van diëtisten. Daarom vroegen we bezoekers hun lekkerste en gezondste recepten in te sturen. De beste inzendingen vind je hier terug, zoals paksoi met paddestoelen.Gezondheidskeuring van diëtiste Kim Vermeulen"Paksoi met een Oosters tintje, vetarm, rijk aan groente. Met een vleesvervanger erbij is dit een gezond hoofdgerecht."

Ingrediënten

  • (pandan)rijst of meergranenrijst
  • handje zwarte gedroogde paddestoelen uit de toko (muizenoren)
  • 1 struik paksoi
  • bakje champignons
  • zonnebloemolie
  • 2 á 3 eetlepels vegetarische oestersaus uit de toko (gemaakt van oesterzwammen. Wordt ook verkocht als 'vegetarian stir fry sauce')
  • 2 á 3 eetlepels zoete of zoute sojasaus

Bereiding

Bereid de rijst volgens de verpakking. Week de muizenoren in lauw water. Snijd de paksoi in stukken en de champignons in plakjes. Verwarm de olie in een wok. Roerbak de champignons op hoog vuur. Doe de paksoi erbij en als het allemaal wat geslonken is, voeg de vegetarische oestersaus toe. Blijf roeren en voeg naar smaak de sojasaus toe. Spoel de muizenoren af, snijd ze en voeg ze aan het roerbakmengsel toe. Verwarm nog even door.
Serveer alles bij de rijst.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

20
Trefwoorden: