zaterdag, 13 augustus 2022

SOS droge voeten

Zachte voeten in een handomdraai

Heb je ook zo'n last van droge voeten en eelt? Ga dan snel aan de slag met dit stappenplan en houd je voeten in goede conditie.

Stap 1.

Maak thuis een voetenbad met lekker handwarm water. Doe er badzout of een badbruistablet voor voeten in. Je kunt eventueel ook nog kiezen voor badolie. Laat je voeten een minuut of tien weken in dit voetenbad.

Stap 2.

Geef je voeten daarna een grote scrubbeurt met een scrubhandschoen of scrubgel. Zo verwijder je de dode huidcellen en worden ze zijdezacht. Spoel je voeten goed af en droog ze af.

Stap 3.

Na het drogen kun je overtollig eelt verwijderen met een puimsteentje. Doe dat wel voorzichtig. Er mag best wat eelt op je voeten blijven zitten als beschermlaag.

Stap 4.

Spoel je voeten hierna opnieuw af en droog ze goed af. Door ze goed te drogen, voorkom je schimmels. Vooral tussen je tenen ontstaan deze makkelijk als er vocht achterblijft.

Stap 5.

Om eelt te voorkomen, kun je je voeten elke dag insmeren met een vette crème. Zo blijven ze zacht. Ook krijgt de buitenste laag zo geen kans te verharden.

Stap 6.

Je voeten vinden een wisselbadje fijn. Dat doe je zo: maak twee voetenbadjes klaar, eentje met warm water en een verzorgend product en eentje met koud water. In het warme badje blijf je vijf minuten zitten en in het koude badje 15 seconden. Wissel dit een paar keer af en eindig met koud water. Droog daarna alleen de ruimte tussen je tenen. Pak je voeten vervolgens warm in. Zo stimuleer je de doorbloeding.

Trefwoorden: