zaterdag, 24 oktober 2020

Zorgverzekeraar DSW verhoogt zorgpremie voor 2020

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de zorgpremie van de basisverzekering volgend jaar met 6 euro per maand. Dat is meer dan de 3 euro per maand die het kabinet op Prinsjesdag voorzag voor de zorgpremies in 2020. VOlgens DSW is de stijging noodzakelijk vanwege hogere kosten.

"Iedereen vindt dat mensen in de zorg meer moeten verdienen, omdat er een achterstand ingehaald moet worden", zegt Aad de Groot, de nieuwe bestuursvoorzitter van DSW. "We verwachten dat de lonen bijgetrokken gaan worden in de zorg en dat komt voor de helft weer terug in de hogere premie."

Dure geneesmiddelen

Daarnaast stijgen de zorgkosten door een forse toename van dure geneesmiddelen. Volgens DSW is die stijging sterker dan door het ministerie van Volksgezondheid werd verwacht.

De Groot denkt dat andere zorgverzekeraars minder in premie zullen stijgen. "We hebben vorig jaar meer teruggegeven uit de reserves dan andere zorgverzekeraars en ik verwacht dat andere zorgverzekeraars dus niet die inhaalslag van 3 euro hoeven te maken," legt hij uit.

DSW is ieder jaar de eerste zorgverzekeraar die de zorgpremie bekendmaakt. Uiterlijk 12 november moeten alle premies voor 2020 ekend zijn.

 

 

Bron(nen):
  • nos.nl